AA 0

Uw bestellingen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

De nieuwe database van de politie: ‘Camera in beeld’

Sinds enige tijd kunnen bedrijven en particulieren hun beveiligingscamera's laten opnemen in een database om zodoende mee te kunnen helpen bij het oplossen van een misdrijf. Alleen de politie heeft toegang tot een kaart, waar alle beveiligingscamera's in een bepaald gebied zich bevinden. Meekijken doet en mag de politie niet en alleen bij bijvoorbeeld een inbraak in uw buurt kan de politie vragen of ze uw camerabeelden mogen inzien. Hiervoor nemen ze contact met u op en komen zelf langs om de camera's uit te lezen. Het doel is dus heel simpel, namelijk de veiligheid van de burger en het sneller opsporen van een dader bij een misdrijf. 
 

De wetgeving

De wet schrijft voor dat u alleen uw eigendommen in beeld mag brengen en niet de openbare weg. Toch is hier een uitzondering op de regel, namelijk als het filmen van de openbare weg onvermijdelijk is. Hier ligt een grijs gebied. Heeft u bijvoorbeeld een carport en staat de openbare weg toevallig ook in beeld dan mag dat. Wel is het belangrijk dat u altijd vermeld middels een sticker of bordje dat u camerabeveiliging heeft. Camerabeelden mogen tegenwoordig gewoon als bewijsmateriaal in een zaak gebruikt worden. 
 

Welke beveiligingscamera's?

De politie wil puur weten waar beveiligingscamera's aanwezig zijn. Hierbij zijn buitencamera's het meest belangrijk, echter stelt de politie het wel op prijs dat ook vermeld wordt dat er binnencamera's zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn, als een zakkenroller ook in uw zaak is geweest. Tot slot kunnen ook dummie beveiligingscamera's worden doorgegeven. Zodoende weet de politie als ze de camera's zien, dat ze geen beelden ervan kunnen verkrijgen.
 

Uw gegevens laten opnemen in de database

Het laten opnemen van uw gegevens in de database kan simpel door een formulier in te vullen. De link hiervan vindt u onderaan dit artikel. Nadat u uw gegevens hebt doorgegeven worden ze opgeslagen in een beveiligde database van de politie. Alleen de politie heeft toegang tot de database. De camerabeelden worden bij u alleen opgevraagd indien het Openbaar Ministerie toestemmen heeft gegeven hiervoor.

Deelname en registratie van uw camera's is niet verplicht, echter is het in ieders belang dat zoveel mogelijk bedrijven hun camera's doorgeven om zodoende een zo groot mogelijke dekkingsgraad van camera's in Nederland in beeld te brengen. Uw medewerking wordt dan ook zeer gewaardeerd.

 
Link naar het registratieformulier
Meer nieuws


01 Dec 2016
De nieuwe database van de politie: ‘Camera in beeld’

15 Nov 2016
Subsidie Overvallen verlengd!

03 Jul 2013
Globe Camerabeveiliging is verhuisd!

07 Jan 2013
Voor de 2e keer op rij wint Globe de MKB Best Choice Award

13 Dec 2011
Globe wint MKB best choice award